Despre noi

E ceva ce a venit de la sine. Stă în firea lucrurilor și totodată în firea noastră, ca în preajma preocupării principale, adică teatrul, să se nască un continuu gând bun spre celălalt.

Totul a început demult, printr-un spectacol caritabil într-o secție de pediatrie. Momentul ne-a marcat mințile și inimile. Ne-am hotărât să nu ne oprim.

Am continuat, așadar, și ne-am organizat într-un ONG sub cupola căruia am început să derulăm proiecte sociale dedicate. Mai aplicat sau mai larg, ceea ce ne propunem e să aducem spectacolul de teatru în preajma celor care nu au acces imediat la el: poate centre de plasament, poate spitale, poate medii mai defavorizate, medii rurale, poate toate acestea.

Ne gândim, în mod special, la copiii și adolescenții din aceste locuri întrucât credința noastră este că arta teatrului are, în egală măsură, valoare educativă și curativă, în special pentru mințile și personalitățile aflate în formare, în căutarea propriei identități.

Inserăm în spectacolele noastre teme contemporane și prezente în preocupările de azi ale copiilor și adolescenților. Suntem, de asemenea, foarte atenți la modul în care vorbim despre bucuriile, dar și despre amenințările acestor vârste, de la frica de a fi respins sau bullying până la prietenie, relații, la nevoia de deschidere și de a fi împreună. Toate prin actul de teatru, prin faptul de a fi împreună în acest mod.

Ne numim ZMEE (nu „zmeie”) pentru că dincolo de corectitudine gramaticală e libertatea și curajul de a face lucrurile altfel, e îndrăzneala de a înălța gândul până în zenitul bucuriei de a fi împreună într-un fel unic. Ne plac forța și vulnerabilitatea, în egală măsură. A noastră, a voastră și a podurilor ce se construiesc între noi.

Vă așteptăm lângă noi, la ZMEE Social! Ca parteneri, ca oameni ce pun umărul, ca prieteni.

NEWSLETTER

Ne bucurăm să fii în comunitatea noastră :)

Abonează-te